A forum for owners of Yamaha TTR250 trail and enduro bikes!

Members Login
Post Info TOPIC: Digital speedo not registering kph


Member

Status: Offline
Posts: 9
Date:
Digital speedo not registering kph
Permalink  
 


Hi all.

I have a 250 Raid model with digital speedo.Was working fine, it still lights up but does not now register any KM/h, it just reads zero. I have read through forum which  has been a great help.At the sensor near front sprocket I am getting 5v on blue wire and about 4.7v on yellow wire.When I spin the wheel to turn sprocket (with the magnet wheel spinning) I dont get any change in voltage, I.e no pulsing. Any help as to wether it's the sensor or the magnetic wheel would be appreciated.The wheel doesn't look damaged but the material in the middle looks patchy,  but not sure if it supposed to look like that? I did notice a few drops of water inside the sensor housing and the screw that holds it in place looks corroded so there's definitely been water or moisture in there. 

Cheers 

J.

 



Attachments
__________________


Super Guru

Status: Offline
Posts: 2516
Date:
Permalink  
 

Magnet looks good, you can send me the sender and I will test it on my bike for you

Steve



__________________

totallyttrs.com

 



Member

Status: Offline
Posts: 9
Date:
Permalink  
 

Hi Steve
Many thanks for the reply.
Is it to the address in Hatherleigh, Devon?
Regards
J.

__________________


Super Guru

Status: Offline
Posts: 2516
Date:
Permalink  
 

Yep

Red Oaks, Victoria Road, Hatherleigh, Devon, EX203JG



__________________

totallyttrs.com

 



Member

Status: Offline
Posts: 9
Date:
Permalink  
 

Cheers Steve, will get it sent off in the post tomoz.👍
Thanks

J.

__________________


Super Guru

Status: Offline
Posts: 2516
Date:
Permalink  
 

I wont be able to look at it until saturday / sunday. As family stuff on here the rest of this week.

Steve



__________________

totallyttrs.com

 

Page 1 of 1  sorted by
 
Quick Reply

Please log in to post quick replies.



Create your own FREE Forum
Report Abuse
Powered by ActiveBoard